Забързаното време
какво ще ни отнеме?
Безгрижната ни младост
със земната ѝ радост
или дошлата старост
със нейната узрялост?
Отнема ги и двете
завинаги, поете!
Снагата си отива,
душата ни изстива.
И пътя да го бива -
забрава го покрива.
От халбата в живота
съдбата ни отлива...
Макар и без охота,
светът ни си отива.
© Никола Апостолов All rights reserved.
Радвам се, че харесвате! Желая ви хубав септемврийски ден!