Събуждаш ли се сутрин рано
огрян от палав слънчев лъч?
Протегна ли се мързеливо?
За двама начерта ли път?
Рошав още по пижама
направи ли горещото кафе?
Дари ли усмивка и целувка
нежни като кадифе?
На вятъра ръката мила
усети ли по своето лице?
Светът обгърна ли с прегръдка?
Дари ли му своето сърце?
А вечер късно на небето
потърси ли своята звезда?
За теб тя грее, дава сили,
огрява те с космична светлина.
Знам, че страшно труден
е този наш живот,
но пак те питам друже :
" Всичко направи ли с любов?"
11.01.2019г.
Кети Колева
© Кети Колева All rights reserved.