Вяра
Мислите ми отлетяха, донесоха сълзи.
Сълзите ми са преспи от вяра и мечти.
Мечтите ми са малко, но съдбата ги следи.
Съдбата ми е във твоите очи.
Небето със една ръка подпря,
с другата земята изора.
Снегът превърна във роса,
капката донесе пролетта.
Залез, изгрев и зора направиха дъга.
Мисли, чувства и слова - животът ли ми е това?
С бунт и воля пак ме прикова.
Виновен ли съм за това, о, не, вярата ми е това.
Юлиано
© Юлиано Кръстев All rights reserved.
...
Залез, изгрев и зора направиха дъга.
...
С бунт и воля пак ме прикова."
УНИКАЛЕН СИ, Юлиано! Колкото повече те чета, толкова повече потъвам в твоята дъга!
Бих променила леко словореда тук: "Мисли, чувства и слова - животът ли ми е това?" - животът Ми Ли е това?...