Вярната Смърт
Смъртта –вярна спътница през целия живот…
Стегнала здраво върху ти своя хомот!
Нима не е до теб сега, нима не е била и преди?
Нима не виждаш ледената ú усмивка зад всички тъмни ъгли ?
Не виждаш ли как те дебне Тя, която не те е възхвалявала, не те е и клеветила,
Но като верен приятел до теб ще остане, до мига, в който видиш за последен път небесното светило!
Но ти от спътницата си не се плаши,
тя ще бъде с тебе нежна, както майка със детето си се държи!
Ще протегне към теб костелива ръка,
с лодка ще прекосите на мъртвите тихата, потайна река!
Няма болка, няма страх,
часът удари, дойде моментът да изплатиш всеки свой грях!
Но и ти разбра, не гледаш вече тъжно и вяло…
Вече се усмихваш на Смъртта отзад, щом погледнеш в огледало!
© Нощна Сянка All rights reserved.