С трепет чакам Коледната нощ, домът ми е отрупан в разкош.
И коледна звезда блести в елхата, подаръците всеки чака.
Но аз не искам нищо купено с пари, а само мъничко Надежда…
И моля се, Господ да ми подари здраве и щастливи дни!
Днес питат ме: „Какво си пожелавам?“ Усмихвам се и ръка подавам!
И виждам грейнали очи, това е дарът, който вземам-давам.
На моята усмивка и подадена ръка получих същото в замяна.
Какъв по-хубав дар да искам от това, да виждам лице от щастие огряно.
На Коледа се случват чудеса и аз поисках да се случи чудо!
В кутийка обвита с хартия на цветя да ме очаква под коледната ми елха.
И щом надникна под капака, да видя, че здравето ме чака.
До него мъничко любов, надежда – малко повечко до нея.
А вярата – тя е Богослов, с нея щастливо ще живея.
Аз вярвам в Коледния дух, повярвайте и вие, хора!
© Ваня Атанасова - Панова All rights reserved.