Вятърко, ветре!
Спри се, постой,
скитнико вечен,
дай ми покой!
Блъскаш, лудуваш,
всичко редиш.
Тряскаш, бушуваш-
не ще ме сломиш!
Вятърко, ветре!
Другар ми бъди,
твоята волност
ти ми дари!
И нека да станем
две във едно,
сякаш сме танц-
красиво танго!
Вятърко, ветре!
Път сътвори,
по който да крачат
мойте мечти!
Вятърко, ветре...!
© Лидия All rights reserved.