Сякаш времето е остаряло
на онази самотна гара
и в косите - метално-бяло
неизказан въпрос догаря.
На абсурда пътеките свирят
сонатина с вятърни пръсти.
Неочакван полъх, ефирен,
заличава твойто присъствие.
Три лалета - пламъци живи,
близват раната съпричастно.
Изгорената болка изстива,
овъглена, надеждата гасне.
© Емилия Николова All rights reserved.