Някой днес върху небето
написа твоето име.
Прочетох го...
После събуди Слънцето
и дръпна завивките му,
за да го запали.
Някой тази вечер разсипа
звездите по невнимание,
по тебе, за да те погалят
и да ти кажат:
„Лека нощ, любими!”
Някой...
Тази нощ събуди Луната – чуй я,
тихо си реди на глас,
надвесена над твоя прозорец,
онази приказка за лека нощ,
която и аз ти разказах наскоро.
Някой ли?! Вятърът е...
виновен за всичко.
© Нели All rights reserved.