По притчата за двата вълка
Увълчени във вълчи времена,
с жестоки маски впрегнати в театър,
играем роля в нечия съдба -
безжалостен свиреп спектакъл.
Добре охранили сме злия вълк.
Загладил косъм, настървен до кръв,
водач на глутницата лют и върл
поглъща всеки, за да бъде пръв.
Тоз вълчи свят притяга ни в хомот,
със зло завръзва всяка пъпна връв.
В утробата се бори за живот
с вериги окован добрият вълк.
Разкъсва плът, раздира злост и жлъч,
кръвнишки маски да изобличи,
в борба да върне скоро на света
човешка маска за добрия вълк.
Във вълчи свят по вълчи се живее -
в света на белия и черен вълк.
Светът човешки мож да оцелее,
ако нахраним сал добрия вълк.
https://m.youtube.com/watch?v=XdwVp0pX-Ms
© Златка Чардакова All rights reserved.