Сладкодумни страници
четях в захлас.
За магьосници велики,
за фантастични светове,
за дела геройски,
за зверове.
Но срещнах аз
вълшебница една.
Описана
от автор непознат,
дарена със неземна красота,
със ум
по-остър от бръснач.
С магични думи
ме омая тя.
И в непознат
за мене свят
се озовах.
Свят на приказки омайни,
изпълнен с подвизи
незнайни.
Сладкодумни страници
преди четях.
Но вълшебница една
омая ме със думи сладки.
И всеки ден я чакам аз,
да чуя още приказки омайни.
На Моргана.
© Александър Бушев All rights reserved.