Полуделите спомени плъзнаха
като плъхове в светнат таван.
И очите в очите нанизаха
неочакван от чувства керван.
Пръсти в пръстите разпокъсаха
натежал от молитви гердан
и във бисерни перли разпръснаха
грях седефен с ненужната свян.
Оглушели стените се свлякоха
Бавно в ритъм на танца избран.
Тишината в душите изрониха..
Ще остане ли длан върху длан?