Ако светът реши да те осъди
захвърля те самотен и презрян,
вменява ти най-тежката присъда,
твори възмездие, а всъщност-пъклен план!
Ако за миг в очите ти надникне
дали ще види твоите сълзи,
дали в сърцето ти ще може да проникне
за да познае, че и него го боли!
Дали е истина когато се усмихват,
дали са всички святи, без вина,
дали въпросите ми някога ще стихнат!
От себе си не ще се отрека!
© Руми All rights reserved.