Въпроси
Не е важно, как си живял,
не е важно, какво си постигнал.
Важно е, какви планове си кроял
и колко човешки си постъпвал
Дали си мислил,
страдал,
обсъждал...
Или нечестно и грубо си постъпвал.
Интересува ме
Дали светът ти е изпълващ,
приказен,
божествен...
Или е винаги мрачен и тъжен.
Не е важно дали те уважават,
не важно дали те търсят
Важно е ти, какво мислиш за себе си
и как би постъпил, ако някой те потърси.
Дали си съвестен,
отдаден,
честен...
Или си подъл и коварен.
Интересува ме
Дали те помнят,
познават,
обичат...
Или хората те забравят и мразят.
Не е важно, колко жени си имал,
не е важно дали си ги обичал.
Важно е, можеш ли да обичаш?
И можеш ли на друг да вярваш?
Дали ще си верен,
нежен,
всеотдаен...
Или ще си някой тиранин.
Интересува ме
Дали вярваш в съдбата си,
в живота си,
в любовта си...
Или не вярваш в нищо, даже във себе си.
© Марина Петрова All rights reserved.