През булото на късни нощи,
през пръстите на нови дни -
с печатите на нежни пощи,
в душата своя погледни.
Във крачката си по тревата
надежда нова заложи.
И всяка вечер над кревата
за страж луната си сложи.
Задай въпроса на живота
към своето сърце в зори:
готово ли е то с охота
в една любов да изгори?
© Никола Апостолов All rights reserved.
Честита Баба Марта