Попивам с поглед всяка твоя вещ
и виждам те във хиляди посоки -
как тихичко до мене спиш
или припяваш с тонове високи,
как стъпваш с лъвска грациозност
и хладнокръвие на звяр,
а във нощта със котешката точност
промъркваш от нов чувствен пожар.
Танцувам в стаята със теб
докосвам топлите ти устни
и този - от мечти - вертеп
не искам днес да ме напусне
Прегърнала съм топлата ти дреха
долавям още твоя аромат -
едва ли ще ми донесе утеха...
Върни се в моя свят!
© Зл Павлова All rights reserved.