Днес вървя напосоки,
нещастен, ранен.
Сам стоя насред път,
тръгвам, спирам, мълча.
Но това е за днес -
а и утре е ден!
Ще те срещна, любов -
в мен камбани ечат.
Срещам присмех и гняв,
животински лица.
Смазан в чужда тълпа,
неразбран и нечут.
Старци бягат от мен,
с пръст ме сочат деца,
и сред хаоса явно
ме мислят за луд...
© Теменужка Маринова All rights reserved.