Ех, да можех да пиша
като онези големите автори,
да можех да одера емоциите си,
да ги просна върху листа с думи,
да се оголя до кокал,
да извадя вътрешностите си,
да ги подготвя за зимата,
най-вусното бил мозъкът
или май сърцето,
да се разфасовам,
и да се провеся да съхна,
дали щеше ми олекне ако можех,
да стана касапин на чувствата си
и да пиша поеми от карантии?
Тина Чели
август 2024
© Тина All rights reserved.