ВЪЗХОД И ПАДЕНИЕ
Седемнадесетгодишна демокрация
предизвика във душите ни авария.
Загива българската нация,
затъва в дългове красивата България!
Омаяни, избранниците наши
подхвърлят ни стотинки и трохички.
Охраниха се новоизлюпените богаташи
за сметка на работните пчелички!
Балона се надува, след което пуква.
И с тях така ще стане,
но дотогава ще приемат статуква,
за да запазят придобитото имане.
Те са най-големите всезнайковци
и могат всекиго да обвиняват,
а останлите, докато са „трайковци",
все повече и повече ще задлъжняват.
Какво да каже и къде -
на „Трайко" трябва разрешение.
И ако всезнайкото не го даде,
изгубва правото на лично мнение!© Цанка Митова All rights reserved.
Поздрави, Цанка!