Настанаха великите пости.
Зачакаха Христа да възкръсне,
да им дойде в домовете на гости,
че греховете им бяха омръзнали.
Наредиха трапези - храна и напитки
да посрещнат един небесен цар
и вино, и сладки и питки,
но царят не приема подобен вид
Дар.
Ще застане пред домовете им гладен,
ще стои там до довара:
- Не разбрахте ли, деца, че съм жаден
Не за виното ви ала за Вяра?!
Направете от вяра трапеза пред мен
Това ще е виното за ваш'те души
Всеки един ще е благословен.
От такова вино недей се лиши.
А хората сякаш не чуват
Какво Той им говори отвътре
Погледи към небесата надигат
Да търсят живия сред мъртвите.
Автор Росен Николов © всички права запазени
Из книгата "Безвремие "
© Росен Николов All rights reserved.