Apr 3, 2010, 5:09 PM

Възкресение Христово 

  Poetry
773 1 3

 

Защо се завръщаш? Защо?

Да повярваме в тебе?

Да, ние сме слепи…

Но чувстваме твоята милост.

И нейде дълбоко в душите – греховни и дребни,

отново изпитваме твойта пречистваща сила…

Със нея духът ти

изстрадал, но всеопрощаващ,

към нас се завръща

и тръгва напред да ни води…

Възкръснал, простил – ти отново във нас се вселяваш…

А ние пред кръста със твоето име се молим..

Възкръснал от гроба,

отново към нас се завръщаш.

Със звън от камбани

те славим и плачем от радост.

С искрица от огъня твой се завръщаме вкъщи.

И там го поставяме пак пред лика ти изстрадал…

Да, знаем защо се завръщаш –

ти даваш надежда,

че вечен ще бъде

и вечен остава животът…

Днес всеки смирено и плахо във тебе се вглежда…

И всеки открива за себе си свойта Голгота…



© Георги Ванчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??