Възможно е
Май пристига винаги като начало,
минава на зелено и със рози,
дъждът измива всичко овехтяло,
което е изсмукващо и в прози!
Ще ни отърси с летните си бури
от илюзията, че сме вечни,
а лятото можем да се гмурнем
в забравените чувства на сърдечното!
Тези, които още си мечтаем
наяве и насън, в стихотворения,
сезонът е безкраен, да си признаем -
Пролетта е радост от творения!
Ще ме познаеш по топлото на юга
и истинската роза във косите,
ще поискаш да се вършеш тука
с обратния билет от съдбите ни!
Да ти отворя недописания лист,
дълго пазен, като за последно,
а после ме чети, разлиствай
и пиши истините, от душевното!
Май е истина и винаги начало
да разцъфне, като храст на роза,
дъждът носи дъгично одеало
да е истинско! Възможно е!
© Елеонора Крушева All rights reserved.