Възраст
Трезвен, немолещ и свестен,
пълзя по света ни бесен.
Приятели губя, а нови,
не намирам - все са с окови.
Обичащ и нежен, вседаен,
удари сбирам. И в заем.
Живея си повече с лАни.
Обичта и Децата ми - Рани!
Пиян и безсвестен. Сред есен.
Честен - напявам Песен.
Излиза глухо и мрачно, и диво.
Гласът ми... и той си отива...
7 декември 2001, Сингапур
© Симеон Дончев All rights reserved.