Я вземи, Наде, я вземи
Я вземи, Наде, я вземи
за либето си ти спомни,
за либето си ти спомни,
за твойта севда голема.
Не гледай ти от холандки,
от холандки, от англичанки,
най-гледай, Наде, бугарки,
бугарки славни и лични.
Холандките, Наде, пари имат,
англичанките, Наде, чеиз имат,
бугарки, Неде, бугарки,
бугарки имат севда голема.
Парите, Наде ма, се бързо ядат,
рубата, Наде, бързо се кине,
севдата, Наде, севдата, Наде ма,
севдата трае до гроба.
2009-05-18
Вдъхновено от “Имигрантско “ на Elpida (Надя Стефано)
По мотиви на български народни песни.
© Аластор All rights reserved.