вечерята е на масата
пощальонът е студенокръвен
писмата му играят на мълчанка
и както други ближат рани
(докато отварят нови)
така те ближат марките си
плюят думи
на бялата покривка в кухнята
има четири червени ябълки
излъскани до блясък
Елза
най-красивото пластмасово момиче
ще изяде най-сочната
ще се нахрани
вечерята навярно е изстинала
на кухненската маса до прозореца
има две зелени ябълки
(вероятно кисели)
разрязани старателно наполовина
за четиримата приятели на Тимъти
най-тихото стоманено момче
пороен дъжд под миглите на клоуна
вечерята отдавна е преполовена
Тимъти и Елза разговарят
за времето
за чичо Чарли
за стария часовник в кметството
за спада в производството
за разни ябълкови изкушения
за други
сериозни междуполови проблеми
вечерята вероятно е приключила
защото
така и не успяха да станат приятели
да бъдат близки
бяха приближени достатъчно дълго
а не се опознаха наистина
(колко жалко наистина)
писмата още си играят
а пощальонът пак мълчи
четири червени ябълки копнеят
за компанията на две зелени
обаче Тимъти заряза Елза
и оттогава
тя мрази ябълки
намрази всичко
© Пепър Формаджи All rights reserved.