Войвода славен, харамия,
чертал на бъдното деня,
преметнал пушка, орисия,
прославил себе си с дела!
Той българин е смел и силен
и борил се за свобода,
за кауза права и свещена,
за скъпата за нас земя.
За Яне днес се пеят песни –
за подвига му вечно жив
и за делата му известни
разказва споменът красив.
Поклон, войводо – смел и снажен,
живота си за нас дарил,
със дух на светлото отдаден
и героичното открил!
Мария Мустакерска
© Maria Mustakerska All rights reserved.