Японско увлечение
Живеем в SMS-но време.
Мислим в судоко или хайку.
Усещам: в мен японец дреме,
при българи баща и майка.
Увличам се по икебана
и имам хоби - оригами.
А моя свят - бонзай май стана,
очакващ винаги цунами.
Ще взема кимоно да сложа.
Суши ще ям. Саке ще пия.
Ще купя меч и два-три ножа.
Копринен пояс ще ушия.
И ще тренирам тай-куон-до,
сумо, айкидо и карате.
На чай със гейшите, за мода
ще си говориме приятно.
Ще стъпвам ситно, по японски
и ще се кланям непрестанно.
На темето с опашка конска
и винаги усмихнат странно.
Докато някой ме напсува.
Съвсем по български - цинично.
Тогава ще го разцелувам
и ще му кажа: - Браво, пич си!!!
© Александър Калчев All rights reserved.