ЮНСКО МОМЧЕ
И си имам градина
гдето всичко цъфти -
полудява през Юни,
после падат слани...
Няма никакви вопли,
само студ поносим.
Някой с дъх ще я стопли,
ще ù стане любим...
И когато протегнеш
ти към нея ръце,
всеки цвят ще се дръпне,
закъсняло момче...
© Радка Миндова All rights reserved.