Вътре, на топло – край зиданата камина
се сви момичето и след малко си замина.
Ювелирът запомни жалните ѝ очи черни,
разбра – тъжни са очите, защото са верни.
Някой е излъгал погледа на това момиче,
невинно влюбена и любовта си да отрича.
Знаеше какво да направи изкусният ювелир,
да създаде диамантен – на тъгата сувенир.
© Никица Христов All rights reserved.