Познат щурец
Захвана тъничка свирня...
Полазиха смълчани мравки
Едно надуто жабче се изсмя
Прегракнало да кряка свойски...
Камбанката прегърна
смела капка,
танцувала
доскоро във капчука...
А охлювчето се изхлузи
нежно,
понеже се напъна
за целувка...
Тревата се надигна,
освежена,
едно листо приседна тихо ...
Върбата ...
кротичко изстена,
попи водата
от улука.
А вятърът ...
реди
въздишки.
Поднася ги...
във стон,
без нежност .
Поисках
от щуреца
наша
песен.
За ангелите ...
снежнобели
и НЕБЕСНИ.
© ДМ All rights reserved.