Запознанство ,смях, забави
и приятелства безчет.
Песни танци и букети
и ето влюбих се във теб.
Година и годежа мина.
На втората пък сватба и дете.
Времето тъй бързо си замина
и вече петата година си тече.
И ето тук, за брака ще разкажа.
Какво е всъщност любовта?
И как семейството си за да запазиш
ще трябва да забравиш гордостта .
Бракът е като "верига",
свързваща жената и мъжа ,
но не от тези робските вериги,
а по-специална е ," верига" за душа .
Често един от вас ще пада
и тогава веригата хвани
със всички сили дърпай
и половинката си изправи.
И знай, че в мигове такива
ще се обажда гордостта.
Нейна мисия е тук да броди
и да разбива нечии сърца.
Ще казва да го пуснеш ,
че падналият е товар.
Ще казва че била е грешка
Клетвата пред светлия олтар.
Грешките му ще ти повтаря
кога и как е съгрешил,
колко пъти е излъгал,
и колко пъти си простил .
И ето тук от теб зависи
дали ще слушаш гордостта ,
дали ще имаш сили да се бориш
и да си спомниш защо точно него ти избра.
Недей забравя и помни ,
че животът се променя.
Днес дърпащият ще си ти
утре ще ти трябва нечия подкрепа.
А какво по-хубаво кажи ми,
би предложил ти света ?
От това да те обичат
и да те топли любовта.
© Виктория Петрова All rights reserved.