Дълбоко във своята пазва
скрил тайни, легенди безброй,
вековният дъб ги разказва
на всеки – на чужд и на свой.
Тук някога, много отдавна,
загърнат във топъл кожух,
забил меч в земята ни равна
великият хан Аспарух.
А после ту силна и славна,
ту в робство е дълго била,
след битки възражда се бавно
красивата наша страна.
Днес слънцето щедро го гали,
сърцето му тихо тупти,
за своята мила България
дъбът пак легенди шепти...
© Мария All rights reserved.