Човекът се побърка и започна
звездите да продава и купува.
Цената им е пет заплати, точно,
обаче светлината им си струва!
Човекът си повярва и отсече,
че няма Бог и справедливост няма.
Адам за Ева се превърна в пречка.
Религията – в глупава измама.
Започна да руши, за да създава
и атомите станаха делими.
Измамите се поощряват с: “Браво!”,
а бедността е социална стигма.
Народът се побърка. До небето!
Жените – леки. Златото – утеха.
Но само Господ ще ти е свидетел,
когато дойде краят ти, човеко.
© Деница Гарелова All rights reserved.