З А Д А . . .
_______________________________________________
Homo Homini Lupus Est!
За да помниш -
трябва да изстрадаш.
За да тъгуваш -
трябва да си бил щастлив.
За да се влюбиш -
трябва да изгаряш.
За да обичаш -
влюбен трябва да си бил.
За да си добър -
трябва да не мразиш.
За да не мразиш -
трябва да си бил Светец.
А как във този вълчи свят да си Светец?
И сетен залък да раздаваш.
За да остарееш -
трябва да си млад.
За да оглупееш -
мъдър трябва да си бил.
За да умреш -
трябва само да си жив.
За да бъдеш -
трябва да те няма.
За да те има -
трябва да оставиш Знак.
За да светиш -
трябва Огън да си бил.
А как e трудно във този вълчи свят.
Да си и млад, и мъдър.
Но и влюбен, жив...
Та да оставиш Огнен Знак подире си!
Ала, за да бъдеш.
За да останеш и след теб дори.
Просто...
Трябва да си бил Ч О В Е К !!!
2009 г.
Виктор БОРДЖИЕВ
© Виктор Борджиев All rights reserved.