За да заслужа любовта ти, трябва
да бъда с теб и в радост, и в несгоди.
Дори за миг не бива да отслабва
чувството към теб, а да ме води.
Съдбата лицемерна е, натрапва
и лошите неща, коварно броди
невидима заплаха – с бяс захапва,
с целта съмнение да ни споходи.
Но заедно сме ти и аз... и вярвам
раздялата не ще да вземе връх,
и обич ще е до последен дъх.
Жадувам те! Лелея те... Прокарвам
през пътищата трудни брод за нас.
За теб се боря всеки ден и час.
© Асенчо Грудев All rights reserved.