За тая усмивка, що не гасне,
за всички казани слова,
за таз любов, що в омраза ще прерасне,
за всяка болка и сълза...
Затуй, че с нея ме сравняваш,
затуй, че с нея те делях
и всяка грешка ти прощавах,
аз се гордея, исках - оцелях!
Кръвта се стича по лицето
и капе върху алените ми ръце.
За даденото, но не взето,
за изстрадалото ми сърце...
Проплака в мене радостта,
която аз грижливо съм таила.
Тя вързана бе с любовта,
но днес изгря със нова сила.
© Полина Петкова All rights reserved.
а трудното е да убиеш спомен
когато е създаден вече и ...
с любов
Разбрах, че не е трудно да се влюбиш,
а трудното е с обич да простиш ...
раздяла нежелана, но ...
с надежда
Разбрах, че не е трудно да се продължава,
когато неочакван студ скове
затоплени преди това ръце ...
с нежност
Разбрах, че има болка от мълчание
и че тишината може да намразиш,
когато искаш само дъжд да завали
за да измие сълзите ...
с тъга.
Разбрах, че можеш да сънуваш
дори кошмар да те споходи
във тягостния мрак
отваряш си очите и разбираш,
че някой те прегръща отдалече
щастлив, че си го позовала...
с вяра."