Моля те,
не завършвай писмата си
със "Целувам те".
Думите тръгват
по специални неврони;
имам собствени сетива,
които директно достигат
до центъра ми на влюбване
и последват импулси
за изчервяване,
оглупяване
и тотално нечуване
на натрупани истини.
След такова "целувам те"
аз потеглям,
направо излитам по пистата
към небето
и започвам
да те намесвам
на удобни възглавници
в бъдещите ми спомени.
След такова "Целувам те"
има риск да ти спретна
такова подгонване,
и такова преследване,
че за миг да обърна
във бяг
всяка похот
и всеки копнеж,
а накрая
пак ще остана самотна.
Моля те,
забрави тези думи "Целувам те"
доживотно!
Публикувано във:
в. Уикенд 1-7.V 2010 бр. 18 (338) година VІІІ
© Павлина Гатева All rights reserved.