Apr 5, 2015, 11:39 AM

За истината 

  Poetry
309 0 3

От очите ми изтичат
днеска хиляди въпроси. 
Истината не прилича
на онзи, който ни я носи.


Тя е нещо като нищо,
но е търсена от всички.
Някой казва, друг я пише.
Няма истина в кавички.


Тя е повече конкретна,
и единствена, и точна.
Тя не може да се вметне.
Свършва се, ако започне.


Искана е и желана,
но понякога е страшна.
Полуистина? Не! Няма. 
Истината е изящна.


Но защо ли все е скрита,
все по-трудно се явява?
Всеки уж за нея пита,
а във себе си я няма.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??