На Юри
Ти ми даваш пример светъл,
но дали да го последвам?
След мезе и питиета,
с дяволи да побеседвам?
Ситуацията малко,
е объркана и сложна –
с тристата ми откачалки,
да спориш е невъзможно.
Че в главата – кокошарник –
всяка търси, иска, пита...
Талантливи и бездарни,
доразхлопват ми дъските.
Ако почна в черно "Джони",
отговори да намирам,
закупувайки пирони,
за три дена ще фалирам.
И без пиене съм луда,
хвъркам си и си мечтая.
Май без много да се чудя,
ще замина, за Патая.
Там дали ще се открием?
Тръгвай, ако ти е скучно.
Ако питат, защо пием –
за изследване. Научно.
© Надежда Ангелова All rights reserved.