Oct 26, 2012, 4:57 PM

За Жената отново 

  Poetry
468 0 1
Дали е тя ребро Адамово,
не зная,
но знам, че и Адам е
Евин син!
Не знам дали е тя
 изгонвана от Рая,
но знам,
че няма рай
без погледа ù
син!

Не знам сега
 какво за всичко туй
 да кажа,
но бих желал аз
 Ева да е с мен!
Пред нейния палат
 аз бих стоял
 на стража,
и бих го правил
до последния си ден!

Не знам от где е
 тяхната велика сила?!
Навярно това
не е само любовта!
... От памтивека е
Вселената решила
чрез своя чар,
тя да господства
 над света...

О, аз  щастливо
туй господство
ще приема!
И с радост
туй господство
 съм приел...
И ако някой
туй господство
ни отнеме,
той щастието мъжко
с това би отнел!
 
 
Здравейте, Hekredel

нови писма:
  лични (0)
  системни (0)
статус:

 
 
 
 

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??