Sep 25, 2012, 11:02 PM

За който се познае 

  Poetry
506 0 0

Тялото ми е като вашето - 

сини вени, червена кръв.

Различните мен ме плашат

и добре, че не съм такъв.

 

И косите ми побеляват...

Гладен ли съм - все нещо ям.

С Министри не се познавам,

от Управниците ме хваща срам.

 

Аз България силно обичам

и със теб ако се сменим,

с мойто тяло за миг ще свикнеш.

Всеки комин е свикнал с дим.

 

Нека помним цвета на вените

и не мислим, че той е кръв.

Не обича никой проблемите,

безпроблемност не значи пръв.

 

Ах, как плашат ме Богоравните.

Глупостта скрита, уви, не стои.

И над светците са грачили гарвани!

От мършоядите ме боли.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??