Feb 11, 2012, 1:29 PM  

За красотата на илюзиите 

  Poetry » Other
490 0 4

 Поредната илюзия!

А ти си сляп.

По-точно - гледаш трезво на нещата.

И ето, аз те хващам,

давам знак,

почти те дърпам горе, към луната.

 

А ти сумтиш

и казваш, че да спим е време

и че Господ е далече,

така че няма как

и няма кой

с илюзиите ни да ни нахрани

и е по-добре да спрем и да се прислоним,

да кротнем, с други думи,

вече.

 

Нима и аз да ослепея от неверие и срам,

че проектирала съм кривите вселени?

В кристалните огледала,

покрити с облаци,

аз виждам там -

отвъд,

в красивото -

шейната с Дядо Коледа

и със елените.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Публикувано във в-к Уикенд 17-23 февруари 2018.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??