със сигурност
ще съм ти последния дъжд
и последната глътка
преди да си тръгнеш
стискайки блузата ми
и последния глас
ще ме смесиш със вувузелите
две секунди в които
страхът те отпуска
ще съм топлите устни
които ще сдъвчеш безвкусно
тридесет стотни след тях
ще съм ледена пот
по гръбнака
към дупето ти
и метално ще гракне
телефонният глас
той
ни напусна
© Павлина Гатева All rights reserved.
корав и непречупен - но пречистен -
вий знайте - пред лицето на смъртта
изпитвах аз не страх, а любопитство....