За либето похвално слово харно
душата ми изрича в просветление.
Зорница в зараните лъчезарно
денят ми приютява със знамение.
Душата ми изрича в просветление
чрез писмената "вяра" и "любов" ,
и с упование благовещение
летата ми дарява с огън нов.
Чрез писмената вяра и любов
спохождат житието ми човешко,
и просби нямам, сещам само зов
от все сърцето в битието тежко.
Спохождат житието ми човешко
орисници и още хали бесни,
но пази ме от тъмното лудешко
на Богът ми заветите чудесни.
Орисници и още хали бесни
не ще да ме обаят в зло коварно,
че има в китните, уханни песни
за либето похвално слово харно.
© Асенчо Грудев All rights reserved.