Недей обяздва чудото любов!
Закрета ли по коловоза равно,
ако не срещне скоро някой ров,
ще изтлее мъчително и бавно.
Ще се превърне в пепел или в дим,
по-черен от на дявола сърцето,
ще се извие над твоя комин,
ще се изгуби нагоре – в небето.
Любовта е синоним на свобода,
на буйния див кон, превзел степта…
© Росица Танчева All rights reserved.