Дедите ни от древността
гонеха със маски- таласъми,
а таласъмите сега,
тури́ха маски на носа ни.
Къде сте, Кукери красиви,
със чанове и страшни гриви,
да овъргаляте в калта
тези таласъми диви?
Весо: 23.10.2020г.
© Веселин Христов All rights reserved.