ЗА НАС, БЪЛГАРИТЕ
Сега аз виждам, хората се други,
те само правят своята Игра...
Те правят само користни услуги...
Растат в подмолната война!
И често те са хора завистливи,
не могат чужд успех да понесат!
Заменят с радост свойта "смет за сливи..."
Не спят да мислят как да навредят!
Живеят с принципите на Шоплука.
Те сакат само Вуте да е зле...
На тях за другите хич не им пука,
те хвърлят кал по чуждото пране!
И не напразно правят туй потайно,
прикриват се от чуждите очи...
Зад тебе те попържат твойте майни,
пред теб пък те обсипват със лъжи...
Най-често се прикриват от съседа
и все за помощ истински реват!...
И под очи, с презрение, те гледат
и търсят начин да ти навредят!...
Такава ни е цялата нагласа,
насаждана у нас от векове...
На българите туй не е украса...
А треска, гдето вечно го тресе!
© Христо Славов All rights reserved.