Вятърът свисти край къщата,
край затворената й врата.
И ти напомня за могъщата,
за най-красива жена.
А нощното небе напомня
за очите й, меки и добри.
И страх изпитваш да не би случайно,
без да искаш да я нараниш.
И когато нощем сам си,
в голямото легло,
ти мечтаеш да си с нея,
завинаги да сте едно.
Когато хладната завивка
докосва твоето лице,
ти се сещаш пак за нея
и разтуптява се твоето сърце.
Мислиш си пак за нея,
за най-великата жена.
И се чудиш дали за тебе мисли,
дали и липсваш, както тя на теб сега.
А когато дори за час сте разделени,
болка свива твоето сърце.
И минута след минута
пред погледа ти плава нейното лице.
Знаеш, че тя те обича.
Каза ти го тя самата.
Мислиш, че тя е митична,
тя е загадъчна, тя е ЖЕНАТА.
© Сладурркатта All rights reserved.