За облаците
Заблъскаха се облаците във небето
и горе стана страшна крамола!
Тъмата облачна се плъзна по полето
и дъжд заплиска в близките села...
Светкавици разсякоха, със гръм простора
и пукота им ясно проехтя,
и целейки се някъде на вън във двора,
стихията във крушата се вля!
И тя безпаметно ранена се из вряска
и тялото от болка почерня!
Наоколо искрите просто захвърчаха
И облака от горе се... изля!
14.08.2017.Драгойново
© Христо Славов All rights reserved.