Малката Деси, книжка с приказки донеси!
Баба да и почете за непослушното петле.
Баба книжката разгърна, бързо Деси тя прегърна.
И зачете ред по ред за бедите на петлето,
дето сутрин рано с песен буди в шест детето.
Дядо кани му се откога, че ще скастри тез пера.
Смело той криле разпери, гребена червен напери.
Мисли се за важна птица, а се плаши от водица.
Завали ли из ведро, в курника се скрива и кокошките прибира.
Гордо крачи между тях и яйца брои на глас.
А на всеки кръгъл час, кукурига ли петлето…
Баба бързо ще забърка палачинки на детето.
© Ваня Атанасова - Панова All rights reserved.