Dec 18, 2004, 12:04 AM

За Пиянството 

  Poetry
1087 0 0
Пиянството напразно е измислено,
да върши работата на загрижените,
да отвори място за страстта,да
заеме мястото на необичаните.
Пиянството е болестта на млад и 
стар, да открехне в него празнотата
на живота и да се изсипе, във
реалното пространство на
безбрежното нещастие.
Пиянството е ново постижение,
за постигане на щастие в отплатата
на живото и непостижимо уважение.
Пиянството отнема болката и взима
здравето на всеки потребител,
който като потърпевш, вината взима,
като някакъв случаен извършител.
Пиянството е лек за нашето нещастие,
заменя всякаква омраза и тревога,
заменя всичко лошо, прежияно,
и сменя моето "Не мога!"
Приятели, пиянството е неизбежно,
защото всичко се повтраря,
изневери и брътвежи,болки -
и мъката не мога аз да разтоваря.
Пиянството е много показателно и
тъжно, щом разделя само двама,
и живота пропиляваш, сам,
без капка щастие в замяна.
И няма смисъл в проявата, на
неразбрана самота, зашото щом
до там си стигнал, отсъства
твоята преценка за цена.

© Антон Кънчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??